Sándor Attilát választották Kishartyán polgármesterévé

Választás 2018, 2017.04.02

Három jelölt közül a független Sándor Attila nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Nógrád megyei Kishartyánban, ahol négy képviselőt is választottak; az időközi választást önfeloszlatás miatt kellett megtartani - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

Köröskényi Péter elmondta: Sándor Attilára 267-en, a szintén független Kovács Istvánnéra, a község korábbi polgármesterére 79-en szavaztak, míg Nagy Attila Tibor, a Magyar Munkáspárt polgármester-jelöltje egy voksot kapott.

A négy képviselői helyért 13 jelölt indult. Képviselővé választották Ferencz Róbertet 260, Ferencz Viktort 256, Antal Zsoltot 239, és Antal Kingát 231 szavazattal, valamennyien függetlenek.

A választásra jogosult 485 lakosból 351-en jelentek meg a voksoláson, mindössze négy érvénytelen szavazatot adtak le.

Kishartyán négy független képviselője (Ferencz Róbert, Ferencz Viktor, Hüvösi Zoltán és Sándor Attila) a január 5-i ülésen tett javaslatot a képviselő-testület önfeloszlatására, mert úgy ítélték meg, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel. A négy képviselő akkor igennel szavazott, Kovács Istvánné polgármester tartózkodott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!