Sargentini-jelentés - Kormányszóvivő: kirajzolódtak az EP-választások előtti erők

Belföld, 2018.09.12

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a Sargentini-jelentés vitájában megmutatkoztak az európai parlamenti (EP) választások előtti küzdelem lényegi elemei, az összecsapó erők.

A kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerda reggel azt mondta: azért is érdemes belenézni a keddi vitába, mert az pontos képet ad a Magyarország elleni "boszorkányüldözésről, koncepciós eljárásról". A vitában mindenki megszólalt, és elárulta magát - értékelt.

Kovács Zoltán szerint a vitában és a szerdai szavazáskor is kiderül, ki az, aki az új bevándorláspárti projektet támogatja, s ki az, aki az illegális migrációt megállító, a nemzeti identitást büszkén vállaló Európát szeretne.

A kormányszóvivő kiemelte: óriási kihívással néz szembe Európa. Sokan - köztük a Soros György-féle civil szerveztek, a hozzá kapcsolódó üzleti érdekek, a baloldali liberális felfogás - elkerülhetetlennek, sőt kívánatosnak tartják az illegális migrációt, és egy olyan kontinenst szeretnének létrehozni, amely szakít hagyományaival, azzal az alapzattal, amin az európai kultúra létrejött. Ezzel szemben a magyar kormány szeretne megmaradni a nemzetek Európájánál, amely a nemzeti identitást erőnek tartja - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!