Segítené a fogyatékossággal élők foglalkoztatását az MSZP

Belföld, 2017.08.15

Az MSZP kormányra kerülése esetére azt ígéri, állami megrendelésekkel támogatja majd a fogyatékossággal élőket foglalkoztató vállalkozásokat, növeli a foglalkoztatásbővítés anyagi forrásait és felülvizsgálja a területet érintő jogszabályokat.

Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista alelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy május végén kérdést intézett Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, amiben arra hívta fel a figyelmet, hogy egyes foglalkoztatók akár hatvan százalékkal is csökkenthetik a fogyatékossággal élő alkalmazottaik munkabérét, miután a múlt év végén a fogyatékossággal élők foglalkoztatását a munkarehabilitációs fejlesztő foglalkoztatás kategóriába sorolták át. A jogszabályváltozás miatt viszont a munkaadók új szerződéseket kötöttek alkalmazottaikkal, amelyek alapján - ha nem kapnak elegendő megrendelést - csökkenthetik a munkaidőt és ezzel párhuzamosan a javadalmazás mértékét is - emelte ki.

Korózs Lajos bírálta, hogy a kormány a minimálbér emelésekor nem növelte a fogyatékossággal élők foglalkoztatásához kapcsolódó állami normatívát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!