Sok tűzesethez riasztják a szegedi tűzoltókat

Belföld, 2022.07.18

Az aszályos, kánikulai időjárás kedvez az aljnövényzetben keletkező tűzeknek. Jelenleg Magyarország teljes területén tűzgyújtási tilalom van érvényben, azonban ezt sokan nem veszik figyelembe, ezért rengeteg kisebb tűzesethez riasztják a lánglovagokat.

Tűzoltó Fokozott tűzveszély időszakában tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében. A tűzgyújtási tilalom kiterjed a tűzrakó helyekre, a vasút és közút menti fásításokra is, sőt a parlag és gazégetés sem engedélyezett.  

Azokat akik nem tartják be a tűzvédelmi rendelkezéseket, bírsággal is sújthatják.  

Sokan azonban nem tartják tiszteletben a tűzgyújtási tilalmat, így munkát adva a tűzoltóknak. A mediterrán országokat is aszály és forróság szorongatja, Horvátországban, Görögországban és Franciaországban jelentős tűzek vannak, amelyek néhol már a lakosságot is fenyegetik.

Szegeden is több kisebb tűzesethez riasztják a tűzoltókat, vasárnap például a Boszorkányszigeten akadt munkájuk a szegedi lánglovagoknak, de mint szerkesztőségünk megtudta, a tűzoltóknak igen sűrűk a napjaik.

Sok esetben az emberi figyelmetlenség és a szabályok be nem tartása vezet tűzesethez.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!