Sorban állnak a szegediek a parkolóbérletekért

Belföld, 2021.05.25

Már pénteken délután hosszú sor kígyózott a SZEPARK Deák Ferenc utcai ügyfélszolgálati irodája előtt, de kedd reggel folytatódott a sorban állás. Az ok: a kormány csütörtökön bejelentette, hogy keddtől vége az ingyenes parkolásnak.

SZEPARK sor
Meglehetősen váratlanul érte a szolgáltatókat és az autósokat is Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki bejelentése, mely szerint hosszú hónapok után ismét fizetni kell majd az autósoknak a parkolásért. Bár korábban az ingyenes parkolás beszüntetését nem kötötték a beoltottak számához, Gulyás mégis azzal indokolta bejelentését, hogy a hosszú hétvége alatt valószínűleg megkapja a vakcinát az ötmilliomodik magyar polgár is. Ez megtörtént, így több korlátozással együtt ezt is feloldották a pünkösdi hétvége alatt.

Korábban a témában nyilatkozott Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója, aki azt mondta, hogy a cégnek havi 90 millió forint bevételkiesést okozott a kormány által elrendelt ingyenes parkolás, az önkormányzati kft-nek pedig már milliárdos nagyságrendű a vesztesége az idén a járvány miatti intézkedések miatt.

A parkolás váratlan fizetőssé tétele azonban komoly gondot okozott a nagyvárosok parkolási cégeinek, hiszen gyorsan meg kellett szervezni a munkát, ami a hosszú hétvége miatt nem ment zökkenőmentesen. Az autósok korábban nem vettek bérletet, mert nem tudták, mikortól lehet rá szükség. Így hát a legtöbben nagyon kifutottak már az időből, és éves bérletet már szinte senki se fog venni, a féléves bérletet is meggondolják már az emberek még akkor is, hogy most feloldották a parkolás ingyenességét.

A parkolási cég irodájában május 21-én, pénteken déltől kezdték árusítani a bérleteket, és már ekkor is hosszú sor kígyózott az épület előtt. Rendkívüli nyitvatartást rendeltek el a hosszú hétvégére, de így is sokan csak kedden reggel jutottak el odáig, hogy személyesen vegyék meg a jegyüket. Bár reggel 7-től már nyitva van az ügyfélszolgálat, kedden délelőtt így is elég hosszú sor kígyózott a cég épülete előtt.

Néhányan a sorban állók közül elmondták, hogy viszonylag jól haladnak, de így is legalább egy óráig tart bejutni az irodába. A megkérdezettek többsége egyébként féléves kombinált bérletet szeretett volna vásárolni, melynek ára magánszemélyek számára 70 ezer forint. A negyedéves bérlet magánszemélyek számára 37 ezer 500 forint, a havi kombinált bérlet pedig 14 ezer 100 forint. A bérletek egyébként megvásárolhatók online is, amelynek menetét megnézhetik az érdeklődők a szepark.hu oldalon.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!