Szabó Ábel és Jagicza Patrícia kapták a fődíjakat a Táblaképfestészeti Biennálén

Belföld, 2018.06.07

A Magyar Művészeti Akadémia díját Szabó Ábel festőművész, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott elismerést pedig Jagicza Patrícia kapta a XVII. Táblaképfestészeti Biennálén csütörtökön Szegeden - közölte a tárlatot szervező Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóreferense az MTI-vel.

Szalai Anna tájékoztatása szerint a két fiatal alkotó már a korábbi években is sikeresen szerepelt a biennálén, idén pedig ők nyerték el a fődíjakat.

A szakmai zsűri csaknem száz alkotás közül választotta ki a legjobbakat: a szegedi önkormányzat által felajánlott díjat Darázs József festőművésznek ítélték oda, a Csongrád Megyei Önkormányzat elismerését pedig Balla Attila festőművész kaphatta meg. A díjazottak között volt még Sárkány Tamás és Lenkey-Tóth Péter festőművész is.

A tárlaton bemutatott képeket rekordszámú, csaknem hatszáz alkotás közül választotta ki a zsűri. Nátyi Róbert kurátor korábban elmondta, hogy a kiállítók között éppúgy szerepelnek pályakezdő fiatal alkotók, mint a középgeneráció vagy az idősebb mesterek.

A július 7-ig látogatható kiállításon szinte minden jelentős stílusirányzat megjelenik. A Reök-palota első szintjén a nonfiguratív alkotások kaptak helyet, ezek között szerepelnek informel, gesztusvezérelt alkotások és geometrikus képek. A második szinten a reneszánszát élő figurális irányzatot képviselő realista, naturalista és fotorealisztikus képeket láthat a közönség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!