Száz férőhelyes óvodát adtak át Piliscsabán

Belföld, 2018.03.14

Száz férőhelyes óvodát adtak át Piliscsabán szerdán.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az átadás alkalmával elmondta, hogy az óvoda létrehozását a magyar adófizetők pénzéből, költségvetési forrásból 220 millió forinttal tudták támogatni, mivel ezt ma az ország gazdaságának fejlődése lehetővé teszi.

Kitért arra: az elmúlt években országszerte óvodafejlesztések zajlottak, és mára összesen kilencezer férőhellyel és ezerkétszáz óvónővel van több, mint nyolc évvel ezelőtt. A fejlesztések 16,2 milliárd forintot tettek ki, amiből nemcsak a férőhelyek bővítésére és korszerűsítésekre jutott, hanem arra is, hogy egészségesebb ételeket, ápoltabb környezetben tudjanak elfogyasztani a gyerekek - közölte az államtitkár.

Rétvári Bence beszélt arról is, hogy 2013 és 2017 között a pedagógus-életpálya keretében 50 százalékkal nőtt az óvodában dolgozó pedagógusok bére, s a bölcsődei férőhelyeket is sikerült egyharmadukkal növelni, hogy egyre kevesebb legyen azok száma, akik állami bölcsődei férőhelyre várnak.

Csenger-Zalán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő elmondta, hogy a választókerületben több óvoda is megújult, például Pátyon, Dunakeszin és Nagykovácsiban is.

Farkas András (Fidesz-KDNP), Piliscsaba polgármestere közölte, hogy az óvoda megvalósítására eddig összesen 406 millió forintot költöttek, amiből 220 millió volt az állami költségvetésből elnyert pályázati támogatás, és az idei költségvetésből még 9 millió forint jut az udvar kialakítására és játékokra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!