Szegeden nyitotta kampányát a Momentum

Belföld, 2018.02.18

Hivatalos kampányindítóját Budapesten tartotta a Momentum, ám ezzel egy időben a párt elnöke Szegeden tartott beszédet. Fekete-Győr András azonban mindkét helyszínen jelen volt, ugyanis a fővárosban a szegedivel egyidőben kivetítőn is követhették a szimpatizánsok a beszédet.

Fekete-Győr András
A szegedi rendezvényen 60-70 ember várta a Momentum két szegedi jelöltjét, valamint a párt vezetőjét a Délvidék Házban. A tájékoztatón elhangzott, hogy az ellenzéki párt kilenc alapítójából ketten szegediek voltak, így egyértelművé vált, hogy a főváros után itt hozzák létre a második alapszervezetet. Jelenleg mintegy 50 főt számlál ez a szervezet, és fontosnak tartották, hogy a Csongrád megye 1-es és 2-es választási körzetében is egyéni jelöltet állítsanak. A teljesen szegedi 1-es körzetben Mihálik Edvin, míg a Mórahalom és környékét is magába foglaló 2-esben Boros-Gyevi Gergely méretteti meg magát. Mihálik Edvin a párt helyi elnöke, 23 éves egyetemista, aktív közéleti tevékenységet folytatott eddig is. Ő sem készült politikusnak, ahogy a közgazdászhallgató Boros-Gyevi Gergely sem.

A jelöltek bemutatkozása után Fekete-Győr András elnök értékelte az utóbbi egy esztendőt. Éppen egy éve adták le ugyanis akkor még elég ismeretlen Momentum Mozgalom aktivistái azt a több mint 266 ezer aláírást, amelyet a Nolimpia kampányban gyűjtöttek a budapesti rendezésű játékok pályázata kapcsán. Akkor nem írta ki a népszavazást a főváros, mert a kormány megijedt, hogy csúfos kudarcot vall egy esetleges megmérettetésen, és visszavonták a pályázatot. Akkor reményt adtak az országnak, hogy a mindent elsöprő Fidesz hatalommal szemben egy maroknyi önkéntes is eredményesen tud harcolni. Azután kissé eltűntek, de ennek az volt az oka, hogy hálózatépítésbe kezdtek, mert egy országos szervezetté kívántak válni.

Ma már több mint 50 alapszervezetük van, taglétszámuk meghaladja az 1500 főt. Céljuk a generációváltás a politikai elitben, ugyanis a kompromittálódott, gyenge teljesítményt nyújtó kormány és ellenzéke nem képes kirángatni Magyarországot abból a kátyúból, melybe az utóbbi 28 év során került. A 28 éves Fekete-Győr sokat mesélt saját élményeiről, és úgy érzi, kortársai zömének nem volt olyan pártja, amelyre jó szívvel szavazott volna az utóbbi esztendőkben. Ő Berlinből tért haza, mert változtatni szeretne a hazai viszonyokon. Esélyt szeretnének adni azoknak a fiataloknak, akik a mai elmaradott iskolarendszer és szociálpolitika miatt nem juthatnak el felsőbb iskolákba. Haza szeretnék hozni a külföldön élő és dolgozó magyar fiatalokat, és ennek érdekében alapszervezeteket hoztak létre több nyugat-európai országban.

A beszéd után a közönség kérdezhetett, és meglepő módon csak úgy záporoztak a hozzászólások. A párt esélyeiről, az összefogásról, illetve a lehetséges parlamenti munkáról faggatták elsősorban a párt elnökét. Fekete-Győr elmondta, hogy vannak számukra vállalhatatlan politikusok az ellenzéki pártokban, ezért nem erőltetik az összefogást. Megemlítette, hogy nagyra becsüli Botka Lászlót, amiért ki merte mondani, hogy az MSZP-ben beépített Fidesz-ügynökök tevékenykednek. Meg kell tisztítani az ellenzéket az ilyen emberektől, és akkor elképzelhető egy általános összefogás is, ám ebben a kampányban erre már aligha lesz lehetőség. Szegedről még megjegyezte, hogy a szabadság üdítő szigete a város, hiszen itt el sem tudják képzelni az emberek, milyen félelemben élik mindennapjaikat olyan kormánykritikus emberek, akiknek városait kormánypárti kiskirályok vezetik.    
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!