Székesfehérvár elmaradt kötbérfizetés miatt beperelte a francia Klepierre-t

Belföld, 2018.08.01

Székesfehérvár önkormányzata hétfőn keresetlevelet nyújtott be a bíróságon a Klepierre-rel szemben, ugyanis a francia cég nem fizette ki határidőre a várost megillető 4 millió euró (mintegy 1,3 milliárd forint) kötbért, miután nem valósította meg a belvárosban lévő "murvás parkoló" helyén a Pláza 2 beruházást.

Az önkormányzat szerdai közleményében emlékeztetett arra, hogy az építési területet korrekt piaci áron vásárolta meg a Klepierre, és a 2008-ban kelt szerződésben vállalta, hogy felépít egy bevásárlóközpontot, amennyiben pedig határidőre nem valósul meg a beruházás, úgy kötbért fizet. Mint írták, a határidő lejárt, a vásárlóközönség pedig hiába várt, a teljes kihasználtsággal működő, sokszor kényelmetlenül zsúfolt Alba Plázát hosszú évek óta üzemeltető cég nem építette meg második plázáját a városban.

Megjegyezték, hogy a kötbért március végéig kellett volna megfizeti. A határidő lejártát követően a felek több egyeztetést is folytattak, ami a helyzet rendezésére és a kötbér kifizetési határidejének meghosszabbítására vonatkozott, de végül ezek nem vezettek eredményre.

Az önkormányzat a keresetlevél benyújtása mellett Franciaország magyarországi nagykövetségéhez is fordul annak érdekében, hogy nyújtson segítséget a kialakult helyzetben, segítse elérni, hogy a francia cég teljesítse szerződésben vállalt kötelezettségeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!