Szerdától 1 órán túl fizetős a parkolás a Makkosházi körúti Lidl-nél

Belföld, 2021.09.08

Amint arra korábban már számítani lehetett, fizetőssé vált az 1 órán túli parkolás a Lidl Magyarország Bt. Makkosházi körút 21. szám alatt található üzletének parkolójában.

Lidl parkolás A részletekről a Park-Ferr Kft-nél érdeklődtünk. A cégvezető kérdésünkre megerősítette a hírt, mely szerint szeptember 8-tól fizetőssé vált a huzamosabb idejű parkolás a Lidl Makkosházi körúti parkolójában, amely egyébként közforgalom számára nyitva álló magánterület. A cég természetesen táblákkal is figyelmeztet arra, hogy az 1 órát meghaladó parkolásért bizony fizetni kell. A parkolóban 1 óra tartózkodás gépkocsival ingyenes, utána viszont a második óra végéig 1500 Ft-ot kell fizetni, valamint ezt is meghaladóan 2500 Ft-ot az üzlet napi zárásáig. A Park-Ferr Kft. egyébként a fizetős parkolás bevezetését megelőzően szórólapon tájékoztatta az autósokat a várható változásról. A cég ugyanakkor arról is tájékoztatta portálunkat, hogy az üzemeltető az esetleges károkért felelősséget nem vállal, mivel a parkoló nem őrzött, hanem közforgalom számára nyitva álló magánterület. Mindenki saját felelősségére veheti igénybe a parkolást.  

A Lidl parkolójába beérkező járműveket a Park-Ferr Kft. munkatársa rendszám szerint rögzíti, majd időn túli parkolás esetén a parkolási díj kiállításra kerül a szabályzat szerint. A cég munkatársa fotót is készíthet a parkoló gépkocsiról az ellenőrzés során.

A fizetős parkolás egyébként nem újkeletű dolog, hiszen például Budapesten már számos forgalmasabb bevásárlóközpontnál, illetve áruháznál is használják ezt a módszert.  
(Webrádió)

Címkék

Lidl Park-Ferr Kft Parkolás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!