Szijjártó: a közlekedés területén is kiváló a magyar-lengyel együttműködés

Belföld, 2022.01.11

A magyar-lengyel együttműködés a közlekedés területén is kiváló - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi Facebook-bejegyzésében.

A tárcavezető kiemelte: Magyarország és Lengyelország együttműködése "nemcsak általában politikailag nagyszerű, hanem számos szakterületen folytatunk praktikus, mindkét ország számára hasznot hozó együttműködést".

Rámutatott: így van ez a közlekedés területén is, nagy közös projektjük a Budapest-Varsó gyorsvasút, amelynek terveit tavaly év végén Brüsszelnek is bemutatták, és az Európai Bizottság érdeklődik a projekt iránt.

A miniszter hangsúlyozta: az a cél, hogy a most aktuális európai uniós költségvetés végrehajtása során az engedélyezési tervek elkészítésére kapjanak finanszírozást. A magyarországi szakasz környezetvédelmi munkarészeinek elvégzéséhez 2 milliárd forintos uniós forrást kaptak, így az előkészítő munkákat fel tudják gyorsítani - magyarázta.

Szijjártó Péter közölte: fontos, hogy a két ország között minél több vasúti kapcsolat legyen, ezért most lengyel felvetésre vizsgálják a Budapest és Rzeszów közötti vasúti személyközlekedés újraindításának lehetőségét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!