Szijjártó: az ENSZ-főtitkár bosszúja, hogy Magyarországot emberi jogi aktivistákkal szégyenletesen bánó országok közé sorolták

Belföld, 2018.09.13

A külügyminiszter szerint António Guterres ENSZ-főtitkár bosszúja, hogy Magyarországot emberi jogi aktivistákkal szégyenletesen bánó országok közé sorolták, hogy egy olyan listára tették, amelyen "semmi keresnivalója nincs".

Szijjártó Péter csütörtöki, más témában tartott sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére arra reagált, hogy harmincnyolc országot nevezett meg szerdán az ENSZ, köztük például Magyarországot, Oroszországot és Kínát, amelyek a világszervezet szerint szégyenletes módon lépnek fel a vele együttműködő emberi jogi aktivistákkal szemben.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: Magyarország kilépett a globális migrációs csomag elfogadási folyamatából, és ez az ENSZ-főtitkár személyes projektje, olyan dokumentum, amely rendkívüli módon inspirálja a migrációs folyamatokat, és ellentétben áll a magyar migrációs politikával.

Magyarország azonban nem változtatja meg a migrációs politikáját - jelentette ki Szijjártó Péter azt mondta: az ENSZ-főtitkár "szélsőségesen bevándorláspárti" politikus. Magyarország végig ellenezte a globális migrációs csomagot, és világossá tette, hogy nem támogatja - emlékeztetett.

Úgy vélte, ezért nincs más magyarázható oka, hogy Magyarországot erre a listára tették, mint a bosszú Magyarországgal szemben, amiért nem támogatja a globális migrációs csomagot.

A külügyminiszter egy a szerdán elfogadott Sargentini-jelentésre vonatkozó kérdésre közölte: csalás történt, mert az uniós szerződések világosan rendelkeznek arról, hogyan kell döntést hozni az Európai Parlamentben. A Sargentini-jelentés "tele van hazugságokkal" - vélekedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!