Színes programok, sztárfellépők a szegedi majálison

Belföld, 2017.04.21

Németh István a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a legfontosabb helyszínen számolt be a sajtónak a várható programokról, ugyanis a tájékoztató helyszínéül az Erzsébet-ligetet választotta.

Németh István
Mindenkinek van egy fontos emléke az itt rendezett majálisokról, hiszen vagy itt ettünk először vattacukrot, vagy itt ültünk először körhintán, netán itt csúszott le az első korsó sör a torkunkon. Németh István szerint aki nosztalgiázni szeretne, mindenképpen jöjjön ki a ligetbe az idén is, mert igazán érdekes programok várják majd az érdeklődőket. Két helyszínen több mint 60 rendezvény várja a családokat április 28-tól május1-ig.

Pénteken délután már beindul a szórakozás az újszegedi ligetben, hiszen többek között a Colorado Country Band húzza a talpalávalót. Szombaton Dér Heni lesz a sztárfellépő, de beindul a bulivonat is Várkonyi Tibivel. Szombaton lesz az a rendőrségi bemutató is, amely első ízben „költözik ki” a szabadba, ugyanis ezt a rendezvényt eddig mindig a rendőrség épületében tartották. Virágné Nagy Andrea rendőrezredes a programok közül kiemelte a technikai bemutatókat, a tenyérlenyomat rögzítését, valamint játékos közlekedési vetélkedőket.

Vasárnap délelőtt a Vásárhelyi Helyőrség, valamint a szentesi alakulat katonái veszik át a stafétabotot a rendőröktől. Pontyik Pál, százados, toborzó tiszt, a Magyar Honvédség Szegedi Toborzó Irodája képviseletében elmondta, hogy a szolgálati formulák bemutatásától a hagyományőrző egyesületek felvonulásáig rengeteg érdekességgel készülnek. Kitelepül a szegedi hadipark, és természetesen a közelharcot is gyakorolni lehet a helyszínen. A honvédség a rendőrséghez hasonlóan toborzásra, a hivatás népszerűsítésére szeretné felhasználni az eseményt. Vasárnap este lép fel Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar.

A fő attrakció természetesen május elsején, hétfőn következik, amikor egész nap szól majd a zene a ligetben, bemutatók, szórakoztató műsorok váltják egymást. A rendezvény különlegessége, hogy most először lehet felülni arra a hatalmas lánchintára, amely 30 méter magasra viszi fel a merészebbeket. Este két sztárvendég is fellép, ugyanis Gáspár Laci után Takács Nikolas ad koncertet.

Ezzel párhuzamosan a Zápor tónál is nagy lesz a forgatag, ugyanis itt lesz a másik helyszíne a majálisnak. Itt csak hétfőn lesznek programok, ám igen érdekesnek ígérkezik a kínálat. Délelőtt a Csiga Duó szórakoztatja a kicsiket, délután pedig az Animal Cannibals gondoskodik a jó hangulatról. Este Majális Utcabállal búcsúzik az ünnep, melyhez az Útközband szolgáltatja a talpalávalót.  

Cikk: Sz. Gy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!