Szociális célú épületeket korszerűsítettek Nyíregyházán

Belföld, 2018.01.20

Száz százalékban hazai és uniós támogatásból, több mint 224 millió forintból újultak meg a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ épületei, a két telephelyet érintő beruházásnak része volt korszerűsítés és új épületrész létrehozása is - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A központ Körte utcai épületénél a lebontott toldaléképület helyére 140 négyzetméteres bővítéssel egy új épületszárny épült. A belső udvar térkő burkolatot kapott, parkolókat és kerítést építettek, megoldották a csapadékvíz-elvezetést, elkészült az új külső homlokzat, nyílászárókat építettek be, illetve elvégezték a szükséges tetőjavítási munkálatokat és a fűtési rendszert is felújították.

A másik, Május 1. téren lévő ingatlanon - a meglévő épület teljes felújításával - egy száz négyzetméteres új épületrészt alakítottak ki. A beruházás során napelemes rendszert telepítettek, ügyfélfogadó helyiségeket, tárgyalót, számítógéptermet, iktatót, irattárat, irodákat, valamint szociális helyiségeket alakítottak ki.

Megújult az épület környezete, akadálymentes járda épült, megvalósult a vagyonvédelmet biztosító kamerarendszer kiépítése, valamint a fejlesztés során számítógépeket és más technikai eszközöket is vásárolt az önkormányzat. Az épületet a központ Tas utcai területi irodájának munkatársai vehetik birtokba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!