Szombaton nyit az új piac a röszkei úton

Belföld, 2021.09.28

A Cserepes sori piac bezárása óta keresik az árusok annak a lehetőségét, hol folytathatnák tovább a tevékenységüket.

Cserepes sori piac Most már biztos, hogy a hosszas egyeztetések eredménnyel jártak, mert október 2-án nyit az új piac, igaz, messzebb lesz, mint ahol az eredeti árusító hely volt.

Február elején adtunk hírt arról, hogy árusok és a vásárlók is komoly veszteségként élik meg, hogy a mintegy 30 éve működő egykori „lengyel piac” eltűnik a szegediek életéből. Ajtai Éva, aki hat éve árusított a piacon, akkor arról számolt be, hogy alternatív megoldást keresnek az itt működő kereskedők. Ajtai Éva létrehozott az egykori bérlők, vásárlók és szimpatizánsok számára egy facebook csoportot, és főként itt kommunikáltak egymással az érintettek. Tavasszal felvetődött egy reális lehetőség, ugyanis tárgyalások kezdődtek egy vállalkozóval, aki bérbe kívánta adni a röszkei úton lévő területét.

A megegyezés azóta megszületett, így a mihálytelki Új Élet TSZ területén lesz az új piac, ami Hambár út 5. szám alatt található. Már neve is van az új piacnak, de , hogy pontosan mi, egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A Maty-éri evezős pálya magasságában található területre a Röszkére közlekedő buszokkal is ki lehet jutni, de rövidesen tárgyalnak egy vállalkozóval, aki szombat délelőtt működtetne céljáratokat a város és piac között. Az október 2-i nyitást nulladik napnak szánják a szervezők, de a tervek szerint minden szombaton lesz itt piac, ahol körülbelül 150 kereskedő jelezte, hogy ott lesz portékáival az új helyen. Ajtai Éva elmondta azt is, hogy a jelentkező piacosok 90 százaléka valaha árult a Cserepes soron is, ami így az egykori önkormányzati fenntartású piac utódjának is tekinthető a mostani elárusító hely.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!