Sztrájkot helyezett kilátásba a Ryanair németországi pilótáinak szakszervezete

Belföld, 2017.12.12

Munkabeszüntetést helyezett kilátásba kedden a Ryanair ír légitársaság németországi pilótáinak érdekeit képviselő szakszervezet (Vereinigung Cockpit - VC). A légicég még semmilyen munkabeszüntetésről nem kapott értesítést és továbbra sem ismeri el az érdekképviseletet.

Az érdekképviselet az utazókra tekintettel karácsonykor nem tart munkabeszüntetést, így december 23. délután és december 26. éjfél között biztosan dolgoznak majd a Ryanair-járatok német pilótái, de ezt az időszakot kivéve bármikor sztrájkba léphetnek.

A VC a nyomásgyakorlással azt akarja elérni, hogy a Ryanair vezetése kezdjen tárgyalást a piaci viszonyoknak megfelelő munkakörülményekről és fizetésről.

Közleményük szerint az olaszországi és a portugáliai pilóták szövetsége is sztrájkot helyezett kilátásba a következő napokra, az írországi Ryanair-pilóták pedig hétfőn szintén úgy döntöttek, hogy a bérharc eszközével - sztrájkkal, munkalassítással vagy a járatok közlekedését akadályozó más tiltakozó megmozdulással - küzdenek érdekeik érvényesítéséért.

A VC szerint "a pilóták tömött sorokban hagyják el a Ryanairt, mert csaknem valamennyi légitársaság jobb munkafeltételeket kínál".

A szakszervezet ad még "egy utolsó lehetőséget" a sztrájk megelőzésére, ehhez a cég vezetésének késlekedés nélkül ki kell nyilvánítania, hogy hajlandó tárgyalni a pilóták helyzetének javításáról - áll a közleményben.

A Ryanair az MTI megkeresésére közölte, semmilyen munkabeszüntetésről nem értesítették még őket a német pilóták, a légitársaság szerint ez csak a Lufthansa pilótaszakszervezetének "PR-akciója". Hozzátették: kezelni fogják a helyzetet, ha mégis sztrájkolnának a pilóták, de a szakszervezetet nem ismerik el, és bármilyen munkabeszüntetés ellenére sem tárgyalnak velük.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!