Tanuszoda alapkövét tették le Várpalotán

Belföld, 2020.03.11

Tanuszoda alapkövét tették le szerdán Várpalotán, a létesítmény jövő augusztustól látogatható.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az ünnepségen hangsúlyozta: az új létesítmény jól szolgálja majd a kormány azon szándékát, hogy a fiatalok az úszástanulás által figyelmet, fegyelmet is tanuljanak.

Elmondta, az 1,195 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósuló beruházás része annak a fejlesztéssorozatnak, amelynek keretében minden évben új uszoda nyílik az országban, hatékony sportolási lehetőséget biztosítva minden korosztálynak.

Rámutatott arra, hogy a sportág magyar kiválóságai kiemelkedő eredményeket érnek el, példát mutatva ezzel a fiataloknak.

Közölte: a tanuszoda-építési program és a minden gyermek úszástanulását célzó kormányzati program eredményeként a fiatalok nemcsak mozognak, hanem egy életmentő készséget is elsajátítanak.

Csík Ferencről szólva, akinek a nevét viseli az uszodának helyet adó park, Szabó Tünde felidézte, hogy a magyar sporttörténet egyik legnagyobb alakja 1936-ban megnyerte a százméteres gyorsúszást a berlini olimpián. Hozzátette: Csík Ferenc nemcsak kiemelkedő sportoló, hanem neves orvos és tanító is volt.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszának két évvel ezelőtti átadása után az ott élőknek egy másik nagy álma válik valóra az uszoda megvalósulásával.

A beruházásról szóló sajtóanyagban az áll, hogy az uszodában lesz egy 25-ször 15 méteres úszómedence és egy 10-szer 6 méteres tanmedence. A 80 ember befogadására alkalmas létesítmény elsősorban az úszásoktatást szolgálja, és nyitva áll majd a nagyközönség számára is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!