Teljessé váltak a Pfizer fertőző agyhártyagyulladás elleni készítményei

Belföld, 2017.06.13

Megkapta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalomba hozatali engedélyét a fertőző agyhártyagyulladás egyik leggyakoribb, a meningococcus B elleni védőoltásra a Pfizer - közölte a vállalat kedden közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az EMA május 24-én engedélyezte a meningococcus B okozta megbetegedés ellen védelmet nyújtó készítmény forgalomba hozatalát, amellyel teljessé vált a Pfizer által forgalmazott, az agyhártyagyulladás megelőzésére szolgáló termékeinek köre.

A következő lépés az lesz, hogy a magyarországi patikákban is elérhetővé tegyék a vakcinát.

A közlemény idézi Zsigmond Krisztinát, a Pfizer magyarországi vakcinaüzletágának igazgatóját, aki szerint az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a magyarországi érdeklődés az agyhártyagyulladás elleni védőoltások iránt, amelyek egy ritka, gyors lefolyású és gyakran halálos kimenetelű megbetegedés elkerülésében nyújtanak hatékony védelmet.

A szakember úgy véli, azzal, hogy a két év alatti gyermekek számára ingyenes lett a meningococcus C megbetegedés elleni védőoltás, ez fontos lépés volt a védettség kiterjesztésében.

Jelezték, a Pfizer eddig is folyamatos ellátást biztosított mindkét forgalomban lévő, meningococcus elleni oltóanyagából.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!