Tempus Közalapítvány: 1500-an kaphatnak idén Campus Mundi ösztöndíjat

Belföld, 2017.09.28

A mostani tanévben 1500 fiatal nemzetközi tanulmányait és szakmai gyakorlatát teszi lehetővé a Campus Mundi program, amely e célra több mint egymilliárd forintot biztosít.

A Tempus Közalapítvány MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint az elmúlt másfél évben már több mint 1500-an kapcsolódtak be a programba, az idei tanévben pedig még ugyanennyi egyetemista és főiskolás nyerhet támogatást a közalapítványtól. Eddig Európán belül legtöbben az Egyesült Királyságba, Németországba és Franciaországba utaztak, az Európán kívüli országok közül pedig az Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada és Japán volt a legnépszerűbb.

A legtöbb fiatal a Budapesti Corvinus Egyetemről és az ELTE-ről jelentkezett, de a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem hallgatói körében is nagyon sokan éltek a lehetőséggel, amely havonta 200 ezer-350 ezer forint közötti ösztöndíjjal támogatja a felsőoktatási hallgatók nemzetközi tapasztalatszerzését - írták.

Emlékeztettek arra, hogy a Campus Mundi program 2016-ban indult azzal a céllal, hogy elősegítse a hallgatók mobilitását, illetve hozzájáruljon a felsőoktatási intézmények nemzetközi versenyképességének növeléséhez.

A külföldi ösztöndíjak által a hallgatók új módszereket és technológiákat ismerhetnek meg, piacképes tudást és életre szóló élményeket szerezhetnek, valamint a nyelvtudás és az önismeret tekintetében is fejlődhetnek.

A Campus Mundi program keretében a fiatalok a világ bármely országába utazhatnak részképzésre, szakmai gyakorlatra vagy rövid tanulmányútra. A magas támogatási összegek és a kedvező feltételek révén a hallgatók széles köre élhet a program nyújtotta lehetőségekkel minden képzési szinten - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!