Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni munkakeresésnél!

Belföld, 2018.02.21

Új munka keresésénél sok tényezőn át kell rágnunk magunkat, mert nem mindegy, hogy milyen munkafeltételek mellett dolgozunk.

Oroszlány állás Mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy fizikai vagy szellemi munkát szeretnénk csinálni hosszabb távon.  

Mindkettő munkatípusnak megvannak a maga előnyei, és hátrányai, de ebben a kérdésben leginkább az fog dönteni, hogy milyen iskolai végzettségünk van, hol dolgoztunk korábban, és milyen munkatapasztalattal rendelkezünk. Továbbá az sem mindegy, és jól át kell gondolni, hogy lakóhelyünkön, vagy egy másik városban szeretnénk-e dolgozni. Az utazási időt mindig vegyük figyelembe. Nem sok értelme van annak, hogy olyan munkát vállalunk, amelynek során napi 10-12 órát kell dolgoznunk, és odavan az egésznapunk. Különösen akkor lehet ez rossz, ha nincs személygépkocsink, és tömegközlekedéssel kell utaznunk. Mindezeken túl figyelembe kell vennünk azt is, hogy mennyit szeretnénk fizetésnek.  

Mindannyiunknak el kell tartanunk magunkat, és az sem jó, ha egyik napról a másikra élünk. Így tehát a fizetés is nagyon fontos. Amennyiben eljutunk egy állásinterjúra, ott megkérdezhetik tőlünk, hogy mennyi a fizetési igényünk. Ilyenkor ne kerteljünk, mondjuk meg, hogy mennyit gondolunk reálisnak. Munkalehetőségekkel kapcsolatos információkat olvashatunk az OroszlanyAllas.hu portálon is. Az oldalon 32 álláskategória várja, hogy átnézzük tartalmukat. Ha találtunk egy számunkra ideális, és szimpatikus állásajánlatot, akkor adjuk be jelentkezésünket azonnal, mert az idő nagyon fontos álláskeresés során. Bármikor megelőzhetnek bennünket, ha nem sietünk. Az álláskategóriákat akkor érdemes igénybe venni, ha még nem tudjuk, hogy melyik ágazatban helyezkednénk el a legszívesebben. A portálon találunk egy gyorskeresőt is, amelynek segítségével akár pillanatok alatt megtalálhatjuk a legjobb álláslehetőséget. Ehhez nem kell mást tennünk, mint lehetőleg pontosan beírni a keresett szakma nevét a keresőbe.
Ezután az oldal kilistázza nekünk a találatokat. A honlap nemcsak a vállalatokra, hanem ránk, állást keresőkre is gondol. A könnyebb elhelyezkedésünk érdekében, megadja számunkra azt a lehetőséget, hogy hirdethetjük magunkat a munkaerőpiacon. Mindezt úgy tehetjük meg, hogy feltöltünk egy álláshirdetést az oldal felületére. Adjunk meg minden lényeges információt magunkról, amelyet úgy gondolunk, hogy fontosak lehetnek álláskeresés szempontjából. Figyeljünk arra, hogy álláshirdetésünk lehetőleg elég részletes legyen. Minél több információt megosztunk magunkról, annál inkább felkelthetjük a vállalatok érdeklődését.

Akár önéletrajzunkat is feltölthetjük az oldalra. A sikeres álláskeresés érdekében gyakran látogassuk meg az oldalt. Munkakeresésnél fontos a naprakészség. Muszáj értesülnünk friss álláshirdetésekről. Iratkozzunk fel a honlap hírlevelére is, hogy e-mail címünkre is érkezzenek aktuális munkaajánlatok. Természetesen az állásportál közösségi oldalait is követhetjük, és kedvelhetjük a legújabb munkaajánlatok érdekében. Rengeteg olyan szakma létezik a munkaerőpiacon, amelyek telítve vannak. Ilyen a turizmus, a marketing, és a média terület.

Az elmúlt évek során egyre többen helyezkednek el a mérnöki állások szektorában. Miért is történik mindez? A legtöbben felismerték, hogy a mérnöki munkák jól fizetnek, és nem utolsósorban a vállalatok keresik a jó szakembereket. A mérnöki szektoron kívül egyre többen helyezkednek el az informatika területén, és a felsőoktatásban is egyre többen tanulnak ezen a szakon.

(X)
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!