Tizenhét fontos tömegsport rendezvény vár ránk az idén Szegeden

Belföld, 2022.02.03

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. elkészítette az idei sportrendezvény naptárát, amit a városi közgyűlés szakbizottsága hagyhat jóvá szerdai ülésén.

Maraton ob Debrecenben A kínálatban megtalálhatók a már jól ismert rendezvények, de egy két új esemény is bekerült a naptárba.

Tizenhét sportrendezvényt sorol fel az előterjesztés, amelyet várhatóan változtatás nélkül elfogad a városi közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottsága a következő ülésén. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. által szervezett, illetve támogatott versenyek sorát március 6-án a 10. mezei futóverseny nyitja, majd jön a Sziki Teljesítménytúra március 27-én. Április 24-
re két versenyt is terveznek: a 4. Szeged Maratont és a Tavaszi Hajtást is ezen a napon bonyolítják le. Ez utóbbi egy kerékpáros teljesítménytúra, amit három távon rendeznek meg. Még ebben a hónapban lesz a szokásos villamos futás, amelynek résztvevői a Szegedi Gyerekklinikát támogatják.

Májustól aztán beindulnak az igazi tömegsport rendezvények, ugyanis ettől a hónaptól kezdve egészen szeptember végéig kilenc versenyt bonyolítanak le. Ebben az időszakban rendezik például a Nova Túrát, a Holdfény Félmaratont, de visszatérő program a Fesztivál Kupa Nemzetközi Ökölvívó Kupa is. A gyerekklinikáért lesz egy másik jótékonysági rendezvény is, amit szeptember 3-án rendeznek. A Két lábon vagy két keréken néven futó verseny a Partfürdőről indul, majd a töltésen halad tovább a mezőny.

Októberben és novemberben még három tömegsportrendezvény várja az érdeklődőket. Az év utolsó versenye a hagyományos Szegedi Jótékonysági Félmaraton lesz, amit a tervek szerint november 27-én tartanak, és a start ebben az esetben is a Partfürdőn lesz. Természetesen sok minden befolyásolhatja még a rendezvények megtartását. Az időjárás mellett természetesen a koronavírus-járvány jelentheti a legnagyobb kockázati tényezőt, de a szervezők remélik, hogy 2022-ben már nem kell komolyabb korlátozásokkal számolni a sportrendezvények esetében sem.

Fotó: illusztráció/MTI
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!