Tízre növelné a jegybank felügyelőbizottságának létszámát az LMP

Belföld, 2018.06.14

Az LMP törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB)felügyelőbizottságának létszámát emeljék hatról tízre. Az indítvány alapján az ellenzéki frakciók nem egy, hanem három embert jelölhetnének a testületbe.

Schmuck Erzsébet, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a felügyelőbizottság mandátuma hamarosan lejár, ezért az Országgyűlésnek új tagokat kell majd választania.

Hangsúlyozta, hogy az LMP-nek korábban többször is gondjai voltak az MNB működésével, és több nyilvánosságra került problémát is az a Róna Péter tárt fel, aki a Lehet Más a Politika jelöltjeként került a felügyelőbizottságba.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy a közgazdászt ezek után az MNB "nemkívánatos személynek minősítette" és fel is jelentette jó hírnév megsértéséért.

Schmuck Erzsébet ismertette: az LMP újra Róna Pétert készült javasolni, miután az MSZP, a Párbeszéd és a DK is elfogadhatónak tartja, hogy egy közös jelöltet állítsanak, a Jobbik ugyanakkor ragaszkodik saját jelöltjéhez, Nyikos Lászlóhoz, ezért Róna Péter nem indul a pozícióért, mert ő csak közös jelöltként vállalta volna ezt.

Hozzátette, emiatt várhatóan minden ellenzéki pártnak saját jelöltje lesz, akik közülük a parlament gazdasági bizottsága választ ki egy embert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!