Több száz millió forintért vehet ápolási eszközöket a pécsi klinika

Belföld, 2018.05.24

Mintegy 460 millió forintot fordíthat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja ápolási eszközök beszerzésére egy nyertes európai uniós pályázatnak köszönhetően.

A felsőoktatási intézmény csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében az elmúlt évtizedek legnagyobb ápolásieszköz-beszerzésének nevezte az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaiból megvalósuló beruházást. Korszerű, a betegek kényelmét és biztonságát szolgáló, az orvosok, ápolók munkáját megkönnyítő eszközök kerülnek a régiek helyére - írták.

A részletekről közölték: 531, felnőtt betegek ellátására szolgáló speciális ággyal, 574, beépített asztallal ellátott éjjeliszekrénnyel, 34, újszülöttek ápolását biztosító ággyal, 126 felfekvést megelőző matraccal, 400 ágymatraccal, 88 gurulós infúziós állvánnyal és 71 ülő- és fekvőkocsival gazdagodik a klinika - közölték.

Az első ütemben, a napokban érkező csaknem 100 elektronikusan mozgatható multifunkciós ágy kilenc klinikára, a speciális - felfekvést megelőző - matracok az intenzív osztályokra kerülnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!