Több százmillió forintnyi fejlesztést hajt végre a székesfehérvári kórház az év végéig

Belföld, 2020.09.14

Több százmillió forintnyi fejlesztés fejeződik be év végéig a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban - közölte a székesfehérvári önkormányzat hétfőn az MTI-vel.

A közleményben idézték Bucsi László megbízott főigazgatót, aki elmondta, hogy pályázati úton nyert 200 millió forintból családbarát szülészetet alakítanak ki, s heteken belül átadják. Ezt követi ugyanabban az épületben - három műtővel - az egynapos sebészet kialakítása, amelyhez 36 milliós állami támogatást kaptak, amit a Kórház Barátai Liga ugyanennyivel kiegészített.

Év végéig pedig létrehoznak egy skill labort mintegy 400 millió forintból, ahol a szakdolgozók és a rezidensek képzésére nyílik lehetőség. A jövőbeni fejlesztések közül kiemelkedik a Modern városok program keretében épülő háromszintes épület, ahová az infektológia, a pulmonológia és az onkológia költözik majd be - közölte Bucsi László, aki arról is beszélt, hogy az állam közel egymilliárd forintos kiegészítő támogatást biztosított a kórháznak a covid-költségek fedezésére.

A megbízott főigazgató azt is bejelentette, hogy a napokban elfogadta a főigazgatói felkérést, miután meggyőződött arról, hogy elődjének, Csernavölgyi Istvánnak a jövője biztosítva látszik.

Vargha Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő örömtelinek nevezte, hogy a Modern városok program keretében nemrég átadott parkoló után hamarosan elkészül egy újabb, illetve a kormány döntése értelmében mintegy 14 milliárd forintból fog felépülni a kórház legújabb épülete.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester arról számolt be, hogy az új épület kivitelezéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárást a Beruházási Ügynökség végzi. Ebből a beruházásból szeretnék kiemelni a kórház légtechnikai rendszerének felújítását és a teljes projekt megvalósulása előtt kivitelezni - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!