Több mint egymilliárdból fejlesztik a pécsi városközpont déli részét

Belföld, 2017.02.17

Több mint egymilliárd forintos európai uniós forrásból fejlesztik a pécsi városközpont déli részén található Centrum-parkolót, és felújítják a szomszédságában lévő, jelenleg használaton kívüli Ifjúsági Házat - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

A közlemény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott projektről az írta: a jelenleg zúzalékfelületű parkolót szilárd burkolattal látják el, csapadékvíz-elvezetést építenek ki, olajfogókat és növényeket telepítenek, korszerűsítik a közvilágítást, valamint akadálymentes parkolóhelyeket és két elektromos töltőállomást is kialakítanak.

Az egykori Centrum áruház épületének déli oldalán mintegy 900 négyzetméteres területet parkosítanak, ahova utcabútorokat is elhelyeznek.

A szomszédos, korábban közösségi térként funkcionáló és kulturális eseményeknek otthont adó Ifjúsági Ház épületét felújítják, majd a tervek szerint magánvállalkozásoknak adják bérbe - írták. Hozzátették, hogy szükség esetén megerősítik az épület tartószerkezetét, és egy vagy két szinttel bővítik. Kicserélik a homlokzati nyílászárókat, a külső szigetelést, a gépészeti rendszert, valamint irodahelyiségeket és szociális blokkokat alakítanak ki.

"A terület rendezése, fejlesztése kulcsfontosságú a város számára" - idézték az írásos összegzésben Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki arra is kitért, hogy a környezet rendezésével a terület új arculatot kap, vonzóbbá válik a kereskedelem számára, valamint pihenésre, rekreációra is lehetőséget kínál majd.

Az önkormányzat az MTI kérdésére arról számolt be, hogy egyelőre a tervező kiválasztása zajlik, a kivitelezési közbeszerzési eljárás ősszel, a kivitelezés pedig jövőre kezdődhet meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!