Több mint hárommilliárdból épül a 62-es út elkerülője Szabadegyházánál

Belföld, 2017.07.27

Elkezdődött a 62-es főút Szabadegyháza-Ipartelepet elkerülő útszakaszának építése: a beruházás uniós és hazai források felhasználásával valósul meg, a kivitelezés nettó költsége 3,16 milliárd forint lesz.

A csütörtöki projektnyitó rendezvényen Varga Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy néhány éve adták át a Seregélyest és Perkátát elkerülő szakaszt, és felújították a Fejér megye két nagyvárosát, Dunaújvárost és Székesfehérvárt összekötő utat, a mostani beruházással a még hiányzó szakasz épül meg.

Elmondta, hogy a kivitelezést a Soltút Kft. és az S-Útvonal Zrt. alkotta Szabadegyháza 2016 konzorcium végzi, a várható befejezés 2018 júniusa. A NIF Zrt. beruházásában 2,9 kilométer hosszú, kétszer egysávos út épül, továbbá egy 96,6 méter hosszú - a vasúti fővonal, egy iparvágány, valamint egy közút felett átívelő - különszintű- és további három szintbeli csomópontot alakítanak ki.

Simon László Fejér megye kormánymegbízott kiemelte, hogy a 62-es út fejlesztése stratégiai fontosságú Fejér megyének. A két nagyváros közötti kapcsolat nem csak a közúti közlekedés miatt fontos, hanem a megye kevésbé fejlett déli térségeinek fejlődését is hozhatja.

Egriné Ambrus Andrea, Szabadegyháza független polgármestere elmondta, hogy több mint 10 év téma a településen az elkerülő út építése, ezért sokan várják a megvalósulását.

Megjegyezte, hogy a nyomvonal nem örvend nagy népszerűségnek, mert elvágja egymástól Szabadegyházát és az ipartelepet, a 62-es útról a faluba érkező bekötőút pedig nem kap körforgalmú csomópontot, ami nehézkessé teheti a le- és felhajtást. Az önkormányzat azt is szeretné elérni, hogy a vasúti átjáró ne csak a gyalogosok és kerékpárosok számára legyen használható, hanem az autók és autóbuszok számára is.

Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője válaszában elmondta, zajlanak az egyeztetések az önkormányzattal és ennek eredményeként már egy problémát megoldottak. A vasúti átjáró a közúti közlekedés számára is használható lesz. Reményét fejezte ki, hogy a további kérdéses pontokban is meg fognak egyezni az önkormányzattal.

Jelezte, hogy az előkészületek jól haladnak, a töltés-alapozás és a cölöpözés is a vége felé tart, jövő héten pedig megkezdődik a beton alapozás elkészítése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!