Több mint négyszázmillióból felújítják a nagydorogi iskolát

Belföld, 2017.09.07

A Nagydorogi Széchényi Sándor Általános Iskola épületeinek felújítására, bővítésére 430 millió forintot nyert el a Szekszárdi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Gerzsei Péter, a tankerületi központ igazgatója az MTI-vel azt közölte: a nagydorogi iskola tizenöt tanterme újul meg "parkettától a világításig", ezek közül tizenegy a főépületben, négy az úgynevezett kisiskolában. Az irodákból fejlesztőszobákat alakítanak ki, ezért bővítik az iskolát, és az irodák az új szárnyban kapnak helyet - tette hozzá.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy fontos része volt a pályázatnak a mindennapos testnevelés feltételeinek biztosítása, ezért a sportudvart is felújítják, többfunkciós lesz a sportpálya, amely új burkolatot, kapukat kap. Mivel beázik a sportcsarnok, ott tetőt cserélnek, valamint padlóburkolatot is. Ezt az épületet is bővítik, két új öltözővel és szertárral.

Szilágyi Péter arról tájékoztatott, hogy a tanulói létszám csökkenése megállt, idén 219 diák kezdte meg a tanulmányait, vannak bejárók is a környező településekről.

A beruházás, amely a belső felújítás mellett eszközfejlesztést is magában foglal, jövőre kezdődhet el.

A tankerület a költségek fedezésére szolgáló forrást a minisztérium új, átfogó iskolafejlesztési programja keretében nyerte el, amely 81,2 milliárd forintos forrással csaknem 400 település 527 intézményének megújítását támogatja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!