Tömegbaleset az M43-ason - Szegedre és Makóra vitték a sérülteket

Belföld, 2017.02.15

Szegedre és Makóra vitték az M43-as autópályán szerda reggel történt, négy halálos áldozattal járó tömegbaleset tizenhárom sérültjét, valamennyien külföldiek - közölte az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója az MTI-vel.

Zentay Attila elmondta, hogy a balesethez - amely az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán, a határtól egy kilométerre történt - a mentőszolgálat huszonkét munkatársa érkezett ki tíz járművel. Tizenöt sérültet kellett ellátniuk a helyszínen, közülük tizenhármat vittek kórházba, a makói és a szegedi sürgősségi betegellátó osztályra. Többnyire fedett mellkasi és hasi, valamint nyílt lágyrészsérüléseket, végtagzúzódásokat és agyrázkódást állapítottak meg az első vizsgálatok.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) sürgősségi betegellátó osztályára kilenc bolgár és egy román állampolgár került - tájékoztatta az intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A sürgősségi ellátás után a hét életveszélyes és a három súlyos sérültet az SZTE traumatológiai, idegsebészeti, gyermekgyógyászati klinikáján, valamint az aneszteziológógiai és intenzív terápiás intézetében ápolják - áll a közleményben.

Az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán szerda reggel fél nyolc körül két román kamion, két román mikrobusz, egy román busz és két bolgár mikrobusz ütközött össze. A balesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, valamennyien mikrobuszban utaztak. Kora délután a roncsok még a teljes autópályát elfoglalták. Több jármű is a felismerhetetlenségig összetört, egy busz pedig jobb elejével a sztráda leállósávjában lévő kamionnak ütközött.

A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

A sztráda érintett szakaszát lezárták, a rendőrség az autópálya forgalmát Csanádpalotánál letereli a 43-as út felé. A baleset miatt a kamionok Nagylaknál léphetik át a határt, ott jelentősen megnőtt a várakozási idő. A rendőrség ezért a gyulai vagy biharkeresztesi átkelő használatát javasolja.     A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot az érintett országok konzulátusaival. A rendőrök gondoskodtak a helyszínen lévők ellátásáról, szendvicset és teát adtak nekik.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!