Tóth Péter indul a Jobbik színeiben Szegeden

Belföld, 2017.03.07

A párt egyetlen városi képviselőjét indítja Csongrád megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerület jelöltjeként a Jobbik. Samu Tamás Gergő, a párt regionális igazgatója szerint rövidesen a többi Csongrád megyei jelöltjüket is megnevezik.

Önkormányzat2014 - Jobbik - Tóth Péter szegedi polgármesterjelölt bemutatkozása
Tóth Péter korábban a megyei közgyűlésben frakcióvezetőként dolgozott, majd elnyerve a párt egyetlen listás helyét, a városi képviselő-testületben kezdett tevékenykedni. Samu Tamás Gergő szerint nem pusztán jelöltet állítottak, de olyan embert indítanak, aki jól ismeri a szegediek problémáit. A Jobbik regionális igazgatója azt is elárulta, hogy készül a választási programjuk, amit rövidesen bemutatnak, ahogy a párt többi megyei jelöltjét is hamarosan megismertetik a választókkal.

Egyértelművé tette, hogy a jobboldali párt kormányra készül, mivel véleményük szerint a korrupcióban fuldokló kormánynak távoznia kell, a baloldal pedig nem tud igazi alternatívát felmutatni. A kisebb liberális és baloldali tömörüléseket egyszerűen törmelékpártoknak titulálta a politikus. A Csillag Börtön előtt tartott sajtótájékoztatón megszólalt Tóth Péter is, aki elmondta, hogy a helyszín megválasztása nem volt véletlen. A Jobbik ugyanis elszámoltatásra készül, és akit a korrupciós vádak alapján bűnösnek találnak a bíróságok, ide a szegedi börtönbe fognak kerülni. Nem csupán az országos vezetést fenyegette meg a jobbikos képviselő, de azokat a helyi fideszes kötődésű cégvezetőket is, akik az előző önkormányzati ciklusban bántak felelőtlenül a közvagyonnal. Megemlítette például a Szegedi Vásár és Piacigazgatóság egykori vezetőjét, akinek ügyében bírósági eljárás van folyamatban. Tóth Péter szerint a hatalomra jutásukat követően mindenki a Mars tér 13. szám alatti épület „vendégszeretetét élvezi” majd, akikről bebizonyosodik, hogy tiltott pártfinanszírozásban vettek részt, vagy egyszerűen hűtlenül kezelték a közvagyont.

Cikk: Sz.Gy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!