Trócsányi: Magyarország minden segítséget megad Bosznia-Hercegovina európai uniós integrációjához

Belföld, 2018.03.23

Magyarország minden segítséget megad Bosznia-Hercegovina európai uniós integrációjához mind politikai, mind szakértői szinten - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter szarajevói tárgyalásait követően pénteken az MTI-nek.

Trócsányi László szerdán és csütörtökön folytatott megbeszélést Josip Grubesa igazságügyi miniszterrel, valamint Sefik Dzaferoviccsal, a bosznia-hercegovinai szövetségi parlametn alsóházának bosnyák elnökhelyettesével, Milan Tegeltijával, a Legfelsőbb Igazságügyi és Ügyészi Testület elnökével, és Mirsad Cemannal, az alkotmánybíróság elnökével.

Trócsányi László a tárgyalásokon hangsúlyozta, hogy Magyarország történelmi hagyományaira tekintettel kiemelten fontosnak tartja a nyugat-balkáni térség, így Bosznia-Hercegovina európai uniós integrációját és minden segítséget megad az ország erőfeszítéseihez mind politikai, mind szakértői szinten.

A magyar igazságügyi miniszter felhívta a figyelmet a határozott büntetőpolitika kialakításának fontosságára.

A tárgyalásokon a felek egyetértettek abban, hogy szoros együttműködés szükséges az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt folyó ügyekben. A magyar miniszter felhívta a figyelmet a nyugat-európai országok börtöneiben terjedő radikalizálódás elleni küzdelem fontosságára. El kell kerülni, hogy ez a jelenség tovább terjedjen a Nyugat-Balkán térsége felé - mondta Trócsányi László.

A magyar igazságügyi miniszter részt vett a helyi magyar közösség szervezésében tartott március 15-i nemzeti ünnepségen, valamint találkozott az EUFOR békefenntartó misszióban szolgálatot teljesítő katonákkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!