Tudjon meg többet az egészségügyben is használható levegőfertőtlenítésről!

Belföld, 2020.06.17

Az egészségügyi ellátások során kiemelten fontos a baktérium-, vírus- és penészgomba mentes levegő.

Kórház Ez az eredmény elérhető többféle technológia segítségével, de néhánnyal az a probléma, hogy az egészségre ártalmas ózont használ, másokkal pedig az, hogy vagy vegyszer vagy szűrő alkalmazását igényli, amely környezetkárosító, és növeli a veszélyes hulladék mennyiségét.

Mit lehet akkor biztonsággal használni?

Létezik egy levegőfertőtlenítési technológia, amellyel biztosítható a megfelelő tisztaságú levegő, mégsem jár sem vegyszer, sem szűrő használatával, ráadásul rendelkezik a Nemzeti Népegészségügyi Központ minősítéssel. Ez a NOVAERUS plazmatechnológia, amely egyedülálló a piacon, és jelenleg több mint 25 kórház és egyéb egészségügyi intézmény 700 helyszínén üzemel. Miért érdemes ezt választani? 

Fogászati helyiségekbe kitűnően alkalmas, mivel elpusztítja az aeroszolokkal levegőbe jutó kórokozókat, emellett kezelése könnyű, hiszen nem igényli a folyamatos karbantartást, és jelentős betegforgalom esetén sem okoz többletköltségeket. A megtisztított levegő pedig nem károsítja a helyiség berendezéseit, és tekintettel arra, hogy a berendezés nem igényel drága tisztítást, karbantartást, így aki ezt választja, ezeket a költségeket is megspórolja.

Mindezeken túl Magyarországon számos kórház alkalmazza ezt a készüléket, ezzel a beavatkozások során ejtett vágásokon, illetve a légutakon keresztül a szervezetbe jutó kórokozók hatékonyan elpusztíthatóak, így pedig az esetlegesen kialakuló fertőzések és halálesetek is megelőzhetőek. Használatával a műtő biztonságos lesz, és még a kellemetlen szagokat is semlegesíti. A berendezés továbbá praktikus, mert az könnyen mozgatható a különböző műtő- vagy vizsgálóhelyiségek között.  

Az intenzív ellátás során is jól hasznosítható, hiszen a betegeknek hosszabb időt kell eltölteniük az osztályon legyengült, immunhiányos állapotban, többedmagukkal egy kórteremben, melyek jelentősen növelik a fertőzések kialakulásának kockázatát. A sürgősségi ellátásban és a nyílt osztályokon is alkalmas a fertőzések megszüntetésére, mivel képes megküzdeni a nagy betegforgalom okozta többletterheléssel, és a zárt, rosszul szellőző helyiségekben is biztosítja a tiszta, szagtalan, baktérium- és vírusmentes levegőt.

Nem is gondolná, hogy erre is hatással van a levegőszennyezés!

A mesterséges megtermékenyítés hosszadalmas eljárásában nagy hangsúly van az IVF (in vitro fertilizációs) laboratóriumok esetében a levegő tisztaságán, ide ugyanis - a szigorú biztonsági intézkedések betartása ellenére is - bejuthatnak az embrionális fejlődést károsan befolyásoló szennyezőanyagok, például a közúti munkákból, az építőiparból és a közlekedésből. Ezt mindenképpen el kell kerülni, ehhez pedig a NOVAERUS készülékek remekül használhatók, mivel gyors levegőfertőtlenítést biztosítanak, vegyszer nélkül.

És ha már az építkezés felmerült, érdemes bevetni a NOVAERUS háromfokozatú szűrőrendszerrel kiegészített, nagy légcsere kapacitású Defend 1050 típusú készülékét a kórházak felújítási munkálatai során is, mivel így elkerülhető, hogy a festési és padlómunkálatok során keletkező nagy mennyiségű por eltömítse a szellőztető berendezések szűrőit, és alkalmazásával egyúttal csökken a gombás, a bakteriális és a vírusos eredetű fertőzések aránya.

A NOVAERUS 15 éves tapasztalattal rendelkezik a levegőfertőtlenítési technológia területén, így ha bármilyen kérdése felmerül, látogasson el honlapjukra, és kérje díjmentes helyszíni felmérésüket.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!