Tüntettek az algyői iskolaigazgató kinevezése ellen

Belföld, 2017.07.27

Szakmailag alkalmatlannak tartják a szülők és a tanárok az algyői általános iskola pár hete kinevezett új igazgatóját, ezért tüntetést szerveztek a szülők és tanárok az új igazgató ellen.

Mintegy 150-en gyűltek össze, tanárok és szülők együtt tüntettek az algyői Fehér Ignác Általános Iskola frissen kinevezett igazgatója ellen. Az utóbbi két évben megbízott intézményvezetővel elégedett volt a szülői munkaközösség is. A szintén pályázó Gondáné Pál Ildikót többször alkalmatlannak találták szakmailag, és osztályfőnökként sem voltak megelégedve munkájával a szülők. Az iskola új igazgatója egy korábbi osztálykirándulás szervezését sem tudta megfelelően ellátni. 

A szakminisztérium most mégis eredményesen bírálta el Gondáné Pál Ildikó pályázatát, és július közepén kinevezte az új igazgatót vezetői posztjára, többek felháborodására. Aláírást is gyűjtöttek az intézményben, melyből kiderül, hogy az a tanárok, szülők és diákok 80 százaléka elutasítja a döntést. Tíz véleményező fórumon vitták meg a kinevezés kérdését Egyik sem támogatta a Dr. Gondáné Pál Ildikó pályázatát. A 36 nevelőtestületi tag közül ketten támogatták csak, és 34-en ellene voltak. A töntetők a az emberi erőforrások minisztériumánál próbálják elérini a kinevezés visszavonását. A tüntetők bíznak abban, hogy akciójukkal, valamint a szakszervezet segítségével visszavonható az igazgatói kinevezés, a miniszteri döntés.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!