Tusványos - Orbán: a béke az egyetlen megoldás

Belföld, 2022.07.23

Az ukránokon kívül csak a magyarok adtak vért az orosz-ukrán háborúban, a nyilvántartások szerint eddig 86 magyar ember halt meg, ezért Magyarországnak joga van szomszédos országként azt mondania, hogy a béke az egyetlen megoldás - jelentette ki a miniszterelnök a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) tartott előadásában Tusnádfürdőn szombaton.

Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Orbán Viktor úgy vélte: minden háborút sokfajta nézőpontból lehet szemlélni, de minden háború elsődleges szempontja az a tény, hogy "az anyák siratják a gyerekeiket, a gyerekek pedig elveszítik a szüleiket". Szerinte ennek a megközelítésnek minden mást felül kell írnia még a politikában is.

Hangsúlyozta: a magyar kormány számára ez azt jelenti: a legfőbb kötelességük, hogy magyar szülő és magyar gyerek ne kerüljön ilyen helyzetbe. Megjegyezte ugyanakkor: vannak országok, amelyek bírálják Magyarországot, mert szerintük nem eléggé elkötelezett az ukránok mellett, de ők messze vannak és legfeljebb pénzügyi vagy fegyvertámogatást adnak.

Csak mi, magyarok adtunk vért abban a háborúban, a bennünket kritizálók egyet sem. Ezért Magyarországnak joga van szomszédos országként azt mondania, hogy a béke az egyetlen megoldás az emberélet megmentésében, a háborús infláció és a háborús gazdasági válság egyetlen ellenszere is egyben - jelentette ki.

Hangsúlyozta: ezért fenn fogják tartani azt a magyar véleményt, hogy "ez nem a mi háborúnk".
(MTI)

Galériánk

Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása Tusványos - 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - Orbán Viktor előadása
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!