Tuzson Bence: egy kormány akkor lehet sikeres, ha az álláspontját az emberek véleményére alapozza

Belföld, 2017.03.28

Egy kormány akkor lehet sikeres, ha az álláspontját az emberek véleményére alapozza - jelentette ki Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna keddi műsorában a nemzeti konzultációról beszélve.

Van néhány olyan téma, amely a következő időszakban meghatározza Magyarország sorsát. Ilyen kérdés például a bevándorlás és a rezsicsökkentés - mondta.

A bevándorlás kapcsán arról beszélt, hogy a nyomás nő, az európai politikusok egy része pedig nem enged az álláspontjából: azaz azt mondják továbbra is, hogy a migránsokat be kell engedni, és az Európában lévőket a tagállamok között el kell osztani.

A rezsicsökkentésről úgy fogalmazott: a magyar embereket akkor lehet megvédeni, ha Magyarországon határozzuk meg az energiaárakat. Brüsszel át akarja venni az árszabályozás szerepét - mondta Tuzson Bence.

Közölte azt is, az emberek véleményét a "fizetett aktivista szervezetek" tevékenységével kapcsolatban is ki szeretnék kérni. Mint mondta, átláthatóvá kell tenni, hogy ki minek az érdekében politizál.

Tuzson Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is nyilatkozott, ott elmondta: a kérdőívek még a héten megérkeznek az emberekhez, azokat május 20-ig lehet ingyenesen visszaküldeni. Hangsúlyozta: mindenki véleményére számítanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!