Új főigazgatója van a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak

Belföld, 2021.01.07

Gasztonyi Beátát, az intézmény eddigi tudományos és oktatási orvosigazgató-helyettesét nevezte ki a Zala Megyei Szent Rafael Kórház igazgatójának az emberi erőforrások minisztere - tájékoztatta a zalaegerszegi egészségügyi intézmény csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint Gasztonyi Beáta 1995-ben szerzett orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, ahol 2006-ig az I.sz. Belgyógyászati Klinikán dolgozott. Zalaegerszegre visszatérve 2006-tól a Zala Megyei Kórház belgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa, majd a strukturális átszervezést követően a II. Belgyógyászati Osztály vezető főorvosa lett. 2016-ban nevezték ki a kórház tudományos és oktatási orvosigazgató-helyettesének.

Tudományos munkája elismeréseként 2002-ben PhD, 2012-ben habilitált doktori fokozatot szerzett, 2015-ben a Pécsi Tudományegyetem egyetemi magántanárrá nevezte ki. Orvos-szakmai, oktatói, illetve tudományos munkáját több díjjal jutalmazták.

Gasztonyi Beáta a közlemény szerint azt mondta, hogy nem könnyű helyzetben veszi át a feladatot, de bízik benne, hogy "pozitív hozzáállással, segítő szándékkal, klinikusi szemlélettel, empátiával, korrekt kollegiális kapcsolatokkal és folyamatos, megfelelő kommunikációval" sok nehézségen közösen juthatnak át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!