Időjárás
meteoblue
TV műsor

Új gyártásszimulációs berendezéssel bővült a Győri Szakképzési Centrum

Belföld, 2021.11.26

Miniatűr gyártósort adott át pénteken a győri Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégiumban az innovációs és technológiai miniszter.

Új gyártásszimulációs berendezéssel bővült a Győri Szakképzési Centrum Palkovics László elmondta, a gépsor a magyar szakképzés jövőjét jelenti.

A berendezés segítségével az Ipar 4.0 a gyakorlatban könnyen modellezhető, egy teljes termelési rendszer összes funkcióját tartalmazza kicsinyített méretben - közölte.

A magyar kormány támogatja a gazdaság fokozatváltását segítő innovatív képzéseket, ezért további gyártásszimulációs berendezéseket telepít tíz szakképzési centrumban, több mint 1,4 milliárd forint összértékben - tette hozzá Palkovics László.

A gépek telepítését egy képzési csomag egészíti ki. A zártrendszerű elektronikus távoktatási tananyag fejlesztése közel 160 millió forint értékű, illetve a hozzá kapcsolódó képzés és támogatás díja további 52 millió forint - ismertette a miniszter.

Az új oktatóberendezés, a Bosch Rexroth mMs4.0 programozási és elektronikai része tökéletesen megfelel az üzemi alkalmazásnak. A vezérelhető robotok és a szerelőszalag kicsinyített méretű. A telepített rendszer elején egy robot támogatja a gyártást, majd a szalag végén szintén egy robot végzi el a szortírozási feladatokat. A berendezés könnyen bővíthető további cellákkal.

Kara Ákos, térség fideszes országgyűlési képviselője, Győr és térségének szakképzési fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa elmondta, a térségben 12 800 fiatal és felnőtt vesz részt szakképzésben.

A következő időszak meghatározó lépése lesz az a szakképzési intézményhálózat-fejlesztés, amely országban indul, és ennek egyik zászlóshajója lesz az intézmény - közölte.

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégiumban 1444 tanulót oktatnak vasipari szakmákra. A diákok a szakmaszerzéstől a technikusi képesítés megszerzéséig egy intézményben tanulhatnak.
(MTI)

Galériánk

Új gyártásszimulációs berendezéssel bővült a Győri Szakképzési Centrum Új gyártásszimulációs berendezéssel bővült a Győri Szakképzési Centrum Új gyártásszimulációs berendezéssel bővült a Győri Szakképzési Centrum Új gyártásszimulációs berendezéssel bővült a Győri Szakképzési Centrum Új gyártásszimulációs berendezéssel bővült a Győri Szakképzési Centrum
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!