Új tornacsarnokkal bővül az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola

Belföld, 2020.07.28

Új tornacsarnokkal bővülhet őszre az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára kedden sajtótájékoztatón elmondta: a koronavírus-járvány ellenére egy pillanatra sem álltak le a korábban elindított fejlesztések, így zajlik a mindennapos testnevelés insfrastrukturális fejlesztését segítő létesítmények építése is. A mindennapos testnevelést a kormány 2010 óta a szívügyének tekinti, a rendszeres mozgás jelentősen segíti a fiatalok teljesítményét - jegyezte meg.

Kifejtette: három ütemben összesen 89 új tornaterem építéséről döntött a kabinet. Legutóbb júniusban 42 helyszínt jelöltek ki. A 89 beruházásból 24-nél már át is adták a létesítményt, 23-nál pedig a kivitelezés vagy a közbeszerzés folyik. Ezenfelül 19 komplex iskolai beruházás is folyamatban van az országban, amelyek részeként tornaterem is épül, így összesen 108 tornaterem létesül.

A könnyűszerkezetes, ezer négyzetméteres újbudai tornacsarnok építése októberre fejeződhet be.

Az iskola 500 tanulója számára lesz biztosított így a mindennapos testnevelés, illetve a budai ciszterci gimnázium tanulói is átmenetileg itt sportolhatnak, amíg az iskolájukat felújítják.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: egy fontos beruházás valósulhat meg, amely alapvetően a gyermekekről szól.

Szükség van korszerű iskolákra, kiváló pedagógusokra és olyan létesítményekre, tornacsarnokokra, ahol a gyermekek megfelelő körülmények között sportolhatnak - hangsúlyozta.

A KDNP frakcióvezetője rámutatott: a testmozgás során a gyermekek kiválóan fel tudnak készülni arra, hogy az élet későbbi nehézségei során is helytálljanak. Simicskó István fontosnak tartja, hogy Újbuda részt vehet a tornaterem-építési programban, az iskolák fejlesztésénél számon tartják a városrészt.

Bognár Sándor, az iskola igazgatója elmondta: nagyon fontos, hogy milyen színvonalon tudják a testnevelésórákat megszervezni, amelyeken a gyermekekkel meg tudják szerettetni a mozgást. Kitért arra, hogy az általános iskolás gyerekek felmérések szerint alapvetően iskolai időben és szervezett keretek között mozognak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!