Új épületbe költözik a fogorvosi kar

Belföld, 2017.07.28

A Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetből az év végén elköltöznek a ma még ott működő gyógyászati egységek, azután megkezdődhet a ház felújítása.

A tervek szerint 2020-ban költözik oda az SZTE Fogorvostudományi Kara.

Fendler Judit, az egyetem kancellárja elmondta, hogy az SZTE összesen 6,9 milliárd forintot költ az egészségtudományi képzések fejlesztéséhez szükséges épületek rendbehozatalára. A volt sebészeti klinika helyén új központot, úgynevezett elméleti tömböt alakítanak ki, 9 ezer négyzetméteren. A Fogorvostudományi Kar számára a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézet épületét alakítják át, ahol a mostaninál több hely, 3500 négyzetméternyi terület lesz új tetőtér beépítésével. Minderre pályázati források állnak rendelkezésre.

A Vasas Szent Péter utcai, ma már igen rossz állapotú rendelőintézet a 2007-es szegedi egészségügyi átszervezés után önkormányzati tulajdonban maradt, a vagyonkezelője pedig az egyetem. A felújításhoz a tulajdonos belegyezése is kell, ezt a város közgyűlése már korábban megadta. A Fogorvostudományi Kar jelenleg három helyen működik, már 67 éve olyan épületekben, amelyeket lakóháznak terveztek. a Fogorvostudományi Kar angol nyelvű képzésére jelenleg 6-7-szeres a túljelentkezés. 2020-tól, amikor az új épületbe költöznek, több hallgatót tudnak majd felvenni a külföldi és a magyar jelentkezők közül is.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!