Új, ideiglenes helyen is megáll a fogaskerekű helyett járó pótlóbusz

Belföld, 2018.03.07

A Művész úton egy új, ideiglenesen kiépített megállóban is megáll a fogaskerekű helyett közlekedő 60-as jelzésű busz, amely március 29-éig a Széchenyi-hegyi végállomás és Svábhegy között viszi az utasokat - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t.

A közleményben azt írták, hogy a Művész út (Óvoda) nevű ideiglenes megálló kiépítésére a Művész úti óvoda és bölcsőde hatékonyabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében volt szükség.

A BKK február 12-én közleményben arról tájékoztatott, hogy március végéig pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett a Széchenyi-hegyi végállomás és Svábhegy között, mert cserélik a rossz állapotban levő sínszálakat és fogasléceket az Adonis utca és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomás között.

A BKK a 60-as jelzéssel induló pótlóbusz helyett inkább a 21-es és 21A autóbusz használatát javasolja.

A pótlóbuszokon mindkét irányban, valamint a munkák ideje alatt a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszon az Adonis utca és a végállomások között felfelé, az utasforgalom függvényében szállítható kerékpár, de a kerekesszékkel és a gyerekkocsival utazók a kerékpárosokkal szemben előnyt élveznek, ha ugyanott szállnak fel.

A pályarekonstrukció miatt közúti változások is életbe lépnek. Az Eötvös úti útátjáróban félpályás lezárás mellett vízvezetéket cserélnek, a közműkiváltás és az útátjáró átépítése miatt jelzőlámpával szabályozott, váltakozó irányú forgalom lesz. A munkálatok miatt a Diana utca érintett szakaszát egyirányúsítják a Mártonhegyi út felé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!