Új óvoda épült Zalaegerszegen

Belföld, 2017.12.13

Több mint száz kisgyereknek ad helyet a Zalaegerszeg andráshidai városrészében újonnan épült óvoda, amelyet szerdán avattak fel.

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) az átadáson elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből közel 360 millió forintot fordítottak az új gyermekintézmény létrehozására, a költségek mintegy tíz százalékát az eszközök beszerzésére fordították. Hangsúlyozta, hogy a négy csoportszobás, tornaszobával, logopédiai fejlesztő helyiséggel, teakonyhával és a pedagógusok számára kialakított helyiségekkel rendelkező óvoda mindenben megfelel a 21. század követelményeinek.

A városrész korábbi, 130 éve épült óvodáját a jövőben a helyi civil szervezetek otthonának szánják - tette hozzá a polgármester.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) a 110 férőhelyes, teljes kapacitását jelenleg is kihasználó óvoda avatása alkalmából azt emelte ki, hogy az intézmény a jövő generációit szolgálja. Minden ember életében fejlődésében meghatározó a három és hét éves kora közötti időszak, ezért is fontos, hogy megfelelő körülmények között nevelkedjenek a gyerekek - mondta a képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!