Újabb óvodát újítottak föl Szegeden

Belföld, 2021.06.23

Csaknem 300 millió forintból, uniós támogatással felújították Szeged-Kiskundorozsmán a Jerney utcai óvoda épületét, ezzel 2017 óta nyolc óvoda rekonstrukciója fejeződött be a csongrád-csanádi megyeszékhelyen - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint az 1970-es években emelt, 108 gyereket befogadó Jerney utcai óvoda paneltechnológiával készült, három részből álló épületegyüttesének korszerűsítésére 285 millió forint uniós támogatást és 8 millió forint saját forrást fordított az önkormányzat.

Kicserélték a külső nyílászárókat, az ablakok egy része árnyékolót kapott. A homlokzatot és a tetőt hőszigetelték. Új szennyvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszert alakítottak ki. Az épületen belül megújultak a vizesblokkok, a folyosók és a csoportszobák is új padlóburkolatot kaptak. Kicserélték a beltéri ajtókat, kifestették a helyiségeket. Korszerű fűtési rendszert építettek ki, és felújították az elektromos hálózatot, az épületeken kívül és belül új lámpatesteket és kapcsolókat szereltek fel. A tetőre napelemek kerültek, így az üzemeltetéshez megújuló energiát is felhasználnak majd.

Az akadálymentesítés részeként a főbejáratnál rámpát építettek, bent pedig akadálymentes mellékhelyiséget alakítottak ki. Új bútorok vásárlása mellett konyhatechnológiai gépeket és egyéb berendezéseket is beszereztek.

A beruházás kivitelezője a szegedi Partiskum-Bau Kft. volt.

Szegeden 2017 óta megújult az Építő utcai, a Tabán utcai, a Garam utcai, a Tünde téri, a Kemes utcai, a Klebelsberg-telepi és a Cső utcai óvoda. Ezekre az önkormányzat összesen 2,076 milliárd forintot - 1,5 milliárd forint uniós támogatást és 576 millió forint saját forrást - fordított. Az óvodafejlesztési program a Gyertyámos utcai, a Makkosházi és a Tarjáni óvoda felújításával folytatódik majd - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!