Újabb szereplővel bővül az Apponyi Franciska Jövőműhely Program

Belföld, 2024.02.28

A Profield Sales Kft. is csatlakozott a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkársága által indított Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz, amely a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedését segíti.

Újabb szereplővel bővül az Apponyi Franciska Jövőműhely Program Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár szerdán Budapesten, a csatlakozást bejelentő sajtóeseményen kiemelte, azért hozták létre a programot, mert meg vannak győződve arról, hogy a gyerekvédelemben nevelkedő fiatalok számára akkor lehetséges egy stabil kiút, ha a gyermekvédelmen kívüli szereplők is segítő kezet nyújtanak.

Jó gyermekvédelmet csak akkor lehet építeni, ha azt a rendszeren kívüli szereplőknek - például gazdasági társaságoknak - is láthatóvá, elfogadhatóvá teszik, hiszen az ő segítségükre is szükség van a fiatalok munkába állásához - hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzátette, ahhoz azonban, hogy egy fiatal eljusson a munkába állásig, a gyermekvédelemben dolgozó több ezer emberre van szükség, akik lelkiismeretesen és tisztességesen végzik a munkájukat.

Fülöp Attila elmondta azt is, hogy a jótékonykodásairól ismert grófnőről elnevezett programot tavaly indították, az első együttműködő az Országos Rendőr-főkapitányság volt, de időközben csatlakozott az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt. és az OTP Bank is.

Szeretnék elérni, hogy a gazdasági szereplők is úgy tekintsenek a szakellátásban felnövő fiatalokra, mint a "munkaerő-utánpótlás természetes bázisára" - jelezte az államtitkár.

Zakor Sándor, a Profield Sales Kft. ügyvezetője elmondta, a most aláírt megállapodásban vállalják, hogy a szakellátásban nevelkedő fiatalokkal erősítik csapatukat, és nekik mentorálást, képzést, munkalehetőséget, perspektívát kínálnak.

Az ügyvezető a mintegy 30 éve működő cégcsoportot összetartó és sikeres csapatként jellemezte, amely tárt karokkal várja az új munkatársakat.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Újabb szereplővel bővül az Apponyi Franciska Jövőműhely Program Újabb szereplővel bővül az Apponyi Franciska Jövőműhely Program
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!