Újabb városrészekben folytatódik a csapadékvízelvezető-rendszer fejlesztése Szegeden

Belföld, 2021.06.16

Két újabb városrészben, Újszegeden és Kiskundorozsmán csaknem 16 kilométeren építenek csapadékvizet elvezető csatornát Szegeden uniós támogatással, 1,3 milliárd forintból - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint Újszegeden hét utcában összesen 4336 méter csapadékvíz-elvezető rendszer készül. Kiskundorozsmán, a Bánomkerti-öblözetben kilenc utcát érint a fejlesztés, összesen 5301 méter csatorna épül. A projekt része a dorozsmai Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna rekonstrukciója és kapacitásának növelése a Negyvennyolcas utca és a Basahíd utca között, 1568 méteren.

A Marostő városrész kilenc utcájában épül 4637 méternyi esővíz-elvezető csatorna, valamint burkolják a Kürü sori árok medrét a Katalin utca és a Fő fasor közötti szakaszon. Kialakítanak egy három szivattyúállásos átemelőt is, hogy az összegyűjtött csapadékvíz gond nélkül eljuthasson a Holt-Marosba.

A 1,334 milliárd forintos beruházás kivitelezője a Délút Építő és Bányászati Kft. A költségekből 1,05 milliárd forintot uniós támogatás fedez, amelyet az önkormányzat 190 millió forinttal, a Szegedi Csatornamű Társulat 94 millió forinttal egészít ki.

A 2022 első negyedévének végére elkészülő fejlesztés hosszú távú megoldást jelenthet a belvízproblémákra, valamint a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló csapadék is könnyebben elfolyik a területről, és nem okoz nagy károkat - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!