Újabb feljelentés a szegedi parkolóbérletek ügyében

Belföld, 2017.07.14

Feljelentést tett költségvetési csalás, hivatali vesztegetés és hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen Szabó Bálint jogász, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, a Szeviép károsultak képviselője pénteken a Makói Rendőrkapitányságon.

Szabó Bálint a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Szeged önkormányzatának vezetői a 2013. január 1-jét megelőző időszakban jogszabályi felhatalmazás nélkül osztogattak egyenként több százezer forint értékű, kombinált parkolási bérleteket, emiatt a Gyulai Járásbíróságon büntetőeljárás van folyamatban hat vádlott, köztük Mózes Ervin főjegyző, Solymos László általános alpolgármester és Kalmár Gábor kabinetfőnök ellen hűtlen kezelés miatt.

Álláspontja szerint az eljárásból és az ahhoz kapcsolódó közérdekű adatigénylésből egyaránt kiderül, hogy mások mellett országgyűlési és európai parlamenti képviselők, rendőrségi vezetők, vagyis hivatalos személyek kaptak a törvénytelen juttatásból, összességében tehát mintegy száz ember és több száz parkolóbérlet érintett a nagyságrendileg százmillió forintos visszaélésben.

A jogász most azért tett feljelentést, mert a nem hivatalos, de az önkormányzati honlapon közzétett listán szerepel kedvezményezettként a makói Gazdag János is, az MSZP Csongrád megyei szervezetének elnökhelyettese országgyűlési képviselőként, annak ellenére, hogy Gazdag már nem volt tagja a visszaélés által érintett időszakban az Országgyűlésnek.

Szabó Bálint emlékeztetett arra, hogy már ebben az időszakban is az MSZP jelenlegi elnöke, Botka László látta el Szegeden a polgármesteri teendőket, illetve irányította a párt megyei szervezetét. Azt mondta, "nem Gazdag János az egyetlen személy, aki Csongrád megyében szocialista párttisztsége okán jutott anyagi előnyökhöz".

"További lehetséges személyekről van tudomásunk a megye más településeiről, így Hódmezővásárhelyről, Deszkről, Csongrádról és Szentesről, ami felveti a már nevesített bűncselekmények mellett a tiltott pártfinanszírozás gyanúját is" - tette hozzá Szabó Bálint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!