Újabb szegedi utak felújítását kezdik meg rövidesen

Belföld, 2017.07.21

Nem lesz már olyan „rázós” az újszegedi Egressy Béni utcán közlekedni a közeljövőben, hiszen a város egyik utolsó macskaköves utcájára is aszfaltréteg kerülhet. A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság csütörtökön összesen 14 utca felújításról döntött.

A játszótér fejlesztési és felújítási keret mintegy 40 millió forintjának felhasználásáról is döntött a bizottság. Az eszközöket a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. telepíti. Az idei költségvetésből mintegy egymilliárd forintot irányoz elő az önkormányzat a város út- és járdahálózatának korszerűsítésére. A felújítás második szakasza most indul, miután a testület támogatta a beruházáshoz szükséges összeg felhasználását.

Tizennégy utcában kezdődnek meg rövidesen a munkálatok. A listán szerepel a Temető út (Csatár utca 31-től Tápé széléig), Gáspár Zoltán utca, Sárosi utca (a garázssor előtti aszfalt felújítása), a Szatymazi utca, a Francia utca, Festő utca, Rákóczi utca, a Dettre János utca, a Szécsi utca, a Csonka utca, a Felső Tisza-part Ifjúsági Ház – Hajós utca közötti szakasza, a jelentős újszegedi forgalmat bonyolító Bérkert utca, de szerepel a tervben a szintén újszegedi Egressy Béni utca útburkolatának felújítása, valamint az alsóvárosi Szivárvány utca útjavítása is.

Az Egressy utca teljes egészében macskaköves jelenleg, a Bérkert utca a végén pedig van egy ilyen technikával épült szakasz. Kormos Tibor, a körzet egyéni önkormányzati képviselője elmondta, régi vágya teljesülhet az itt élőknek, hiszen rendkívül nehéz közlekedni személyautóval az utcában, mivel az egyenetlen úttest miatt szinte csak lépésben haladhatnak a kocsik. Kerékpáros közlekedésre pedig szinte teljesen alkalmatlan ez a felület, így jobb híján a biciklisek a gyalogosokkal osztoznak a járdán. A beruházások a szükséges pályázatási procedúra után kezdődhetnek, és várhatóan az idén megtörténik minden felújítás.  

Cikk: SzGy.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!