Újabb településfejlesztési pályázatokról döntöttek Komárom-Esztergom megyében

Belföld, 2017.07.24

Újabb településfejlesztési támogatásokról döntött a Komárom-Esztergom megyei önkormányzat, 2,3 milliárd forint értékben - mondta a megyei közgyűlés elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Popovics György (Fidesz-KDNP) kiemelte, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) elsőkörös pályázatai keretében 17,2 milliárd forint fordítható beruházásokra, az összegből 16,5 milliárd forint pályázati forrás felhasználásáról már pozitív döntés született. Komárom-Esztergom megye TOP-kerete 26 milliárd forint.

A mostani döntés során 4 város és 16 község jutott támogatáshoz. Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére 1,2 milliárd forintot használhatnak fel. A nagyobb, csaknem 150 millió forintos beruházások közé tartozik egy dorogi iskola, a pilismaróti óvoda és sportcsarnok, valamint a tokodaltárói óvoda és községháza felújítása.

Barnamezős területek felújítására Bábolna 590 millió, Komárom 570 millió forintot nyert el. Horváth Klára (független), Bábolna polgármestere az MTI-nek elmondta, az egykori téglagyár helyén, csaknem héthektáros területen egy szabadidőparkot alakítanak ki. A park a tervezett meleg vizes fürdő szomszédságában épül meg.

Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz) országgyűlési képviselő tájékoztatása szerint Komáromban az önkormányzat egy elhanyagolt ipari épületből nonprofit szolgáltatóházat hoz létre, amely a többi között a családsegítő szolgálatnak biztosít korszerű elhelyezést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!