Újbuda önkormányzatának feloszlatását kezdeményezi a Mi Hazánk

Belföld, 2022.12.03

Újbuda önkormányzatának feloszlatását kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom - mondta az ellenzéki párt alelnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Novák Előd elmondta, hogy Újbuda önkormányzata működésképtelenné vált, ezért annak feloszlatását kezdeményezi a Mi Hazánk helyi önkormányzati képviselője "miután felbomlott az elvtelenül egyesült szivárvány koalíció" a főváros legnépesebb kerületében.

A háttérben László Imre DK-s polgármester bejelentése áll, aki egyértelművé tette, hogy a következő ciklusban egyrészt szeretne polgármester lenni, másrészt kabinetvezetőnek, illetve kabinetvezető-helyettesnek Molnár Gyulát, illetve Lakos Imrét kívánja felkérni.

Molnár Gyula előbb MSZP-s, jelenleg DK-s politikus, korábban Újbuda polgármestere volt, Lakos Imre volt SZDSZ-es politikus, több ciklusban is a XI. kerület alpolgármestere, jelenleg a DK helyi szervezetének elnöke.

Novák Előd közölte, hogy a bejelentés után a "szivárvány koalíció" több tagja, különösen a Momentum és az MSZP - bár nem az összes képviselőjük - ultimátumot fogalmazott meg, amelynek értelmében, ha Molnár Gyulát megtűri kabinetvezetőként a polgármester, akkor felbontottnak vélik ezt a koalíciót és nem biztosítják a többséget már most decemberben sem.

László Imre polgármester azonban egyértelművé tette, hogy Molnár Gyula mellett kitart, ezért lényegében felbontottnak lehet tekinteni a koalíciót - vélte a Mi Hazánk alelnöke.

Ráadásul szerinte álságos a Momentum tiltakozása, mert néhány hónapja a párt is megszavazta például, hogy bővítsék a gazdasági bizottság tagjainak számát és helyet biztosítsanak ott az egyébként nem is önkormányzati képviselő Lakos Imrének.

Kiemelte, december közepén várható egy olyan testületi ülés, amelyen szavazni fognak Szecsődi Patriknak, a Mi Hazánk önkormányzati képviselőjének azon előterjesztéséről, hogy a már lényegében működésképtelenné vált önkormányzatot fel kell oszlatni és működőképessé kell tenni.

Ha nincs más megoldás, akkor a legbölcsebb megoldás egy új választás kiírásával tiszta viszonyok teremtése - jelentette ki Novák Előd.

Az ellenzéki párt alelnöke a rendezvényen emlékeztetett "Újbuda történetének legnagyobb korrupciós botrányára", az úgynevezett Kopaszi-gate ügyre, amelyben részletezte Molnár Gyula és Lakos Imre szerepét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!