Újra jótékonysági koncertet szervez a Szeged Első Lions Club

Belföld, 2022.03.05

Hosszú idő után újra jótékonysági koncertet szervez a Szeged Első Lions Club a Szegedi Nemzeti Színházban.

Szeged Első Lions Club koncert 2022
A klubnál már több mint két évtizede hagyomány az őszi jótékonysági koncert szervezése. 2019. október 2-án a KFT Zenekar fellépése volt az utolsó ilyen rendezvénye a szervezetnek. Ezt követően sajnos a pandémiás helyzet miatt sorra elmaradtak a tervezett koncertek.

Dr. Bella Zsolt, a klub elnöke elmondta, hogy 2,5 év kihagyás után szerettek volna egy igazán különleges koncerttel újra megjelenni, ezért esett a választás a Modern Art Orchestra előadására. A Szeged Első Lions Club a rendezvény bevételeiből a "Makray" Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményét fogja támogatni. „Reméljük, hogy minél több jegyet sikerül majd értékesítenünk és meg tudjuk tölteni a színházat a világzene/jazz/blues zene kedvelőivel, akik jegyvásárlásukkal hozzájárulnak egy jótékonysági akció megvalósulásához is”  - tette hozzá a klub elnöke.

A Modern Art Orchestra: Tizenöt magyar parasztdal című előadásában Harcsa Veronika (ének), Gőz László (trombita), Dresch Mihály (szaxofon) és Lukács Miklós (cimbalom) vendégszerepelnek. A Tizenöt magyar parasztdal Bartók Béla műve. Az eredetileg szóló zongoradarabokat a Modern Art Orchestra kreatív elméi, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél írták át nagyzenekarra, melynek során gondosan ügyeltek a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére. A tizenöt folk melódia megszólalása között a MAO kiváló zenészeinek vezetett improvizációja épít hidat.

A MAO tizenegy éves fennállása óta nemzetközileg is elismert nagyzenekarrá nőtte ki magát, mely számos zenei műfajban elkötelezett, közöttük a jazz, pop, klasszikus és kortárs zenében is kiemelkedő. Az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott és számtalan koncertet adott: Budapesten rendszeresen fellép a Budapest Music Centerben, turnézik Európa-szerte, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszott már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Chris Potter, James Morrison, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.

A koncert zenei anyagát áthatja Bartók öröksége, azt a bizonyos kelet-közép-európai életérzést a MAO egyenesen annak hazájából hozza magával. A jegyeket a színház Jegyirodájában vagy online lehet vásárolni.  

Aki a koncerten nem tud, vagy nem szeretne részt venni, de szívesen támogatná a "Makray" Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményét, kérjük pénzbeni adományát juttassa el a Szeged Első Lions Club 10402805-28021359-00000000 számú számlájára. A jótékonysági szervezet további tervezett programjairól Bella Zsolt elmondta, hogy részt fognak venni a Magyarországi Lions Clubok szövetsége által meghirdetett ” GYŰJTÉS A HÁBORÚS MENEKÜLTEKNEK” programjában. Az adománygyűjtés célja, hogy segítsenek a kárpátaljai honfitársaink, valamint minden az otthonaikat elhagyni kényszerülő embertársunknak.  

A klub szintén több éve tervezi a Pál utcai fiúk című darab bemutatását a Pannon Várszínház előadásában a Szegedi Nemzeti Színházban, melyre 2022. május 9-én kerül sor. Részletekkel a klub később jelentkezik.
(Webrádió)

Címkék

Szeged Első Lions Club Jótékonysági koncert Szegedi Nemzeti Színház

Galériánk

Szeged Első Lions Club koncert 2022 Szeged Első Lions Club koncert 2022
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!