Utcákat, házakat öntött el az eső Keszthelyen

Belföld, 2018.05.25

Több utcát is elöntött, házakba, pincékbe tört be a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék pénteken Keszthelyen, ahol a rendőrség ideiglenesen lezárt egy járhatatlanná vált utcát.

Szita Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a pénteken kora délután lezúduló nagy mennyiségű csapadék pincéket, garázsokat, üzlethelyiségeket öntött el. Rövid idő alatt több mint 30 segélyhívást kaptak, többségében Keszthelyről, kisebb részben Gyenesdiásról.

A keszthelyi tűzoltók mellett a pacsai katasztrófavédelmi őrs, valamint hévízi és balatongyöröki önkéntesek segítettek a károk felszámolásában, a víz kiszivattyúzásában.

A Zalai Hírlap online oldala egy drónfelvétel képein azt mutatta be, hogy Keszthely Zámor városrészében több utcát, kerteket, házakat is elöntött az eső. A láthatóan térdig vagy még magasabban érő víztömegben autók állnak, a sáros víz a Balaton-parti vasútvonalig ér.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon arról adott hírt, hogy délután a keszthelyi Csapás utca egy szakaszát néhány órára le kellett zárni, mivel teljesen járhatatlanná vált.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!