Üzemeltetőt vált az óbudai Kolosy téri piac

Belföld, 2018.04.20

Külső üzemeltetőre bízza a Kolosy téri piacot az óbudai önkormányzat, az új funkciót kapó létesítmény várhatóan az év második felében nyílik meg.

A III. kerület pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy tavaly novemberben hirdettek pályázatot az üzemeltetésre, mert az utóbbi években a klasszikus piaci vásárlók és a termelői bérlők száma is radikálisan csökkent, a termelői piaccá alakítás ötlete nem hozott megoldást, és az épület fenntartása gazdaságtalanná vált.

A létesítményt eddig az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. üzemeltette, azonban évente több tízmilliós veszteség jelentkezett az önkormányzat költségvetésében.

Az önkormányzat étkeztetési-vendéglátó funkció kialakítását, azaz úgynevezett food hall koncepciót jelölt meg célként, amely helyi közösségi térként szolgál és turisztikai érdeklődésre is számot tart.

A január végi határidőre öt pályázat érkezett be, a többlépcsős, pontozásos rendszeren alapuló elbírálás után a RedWood Holding Kft. nyerte el az üzemeltetési jogot - tudatta az önkormányzat, jelezve: a következő hetekben megkötik a szerződést és átadják az épületet a társaságnak.

A megújult Kolosy téri piac várhatóan az év második felében nyílik meg a szükséges átalakítási munkák után - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!